Vegetarisk quorngryta

Jag har länge funderat på att bli vegetarian, framförallt för att det är bra för hälsan. Men jag har aldrig liksom kommit igång. Jag har många gånger stått vid den vegetariska hyllan på affären och övervägt att köpa quorn eller något liknande men istället begett mig till charken och köpt en färdigskuren oxfilé. Det är svårt att motstå kött. Därför gav jag mig ut på internet för att hitta något vegetariskt som var lika gott som oxfilén på charken. Efter en stunds letande hitta jag äntligen ett recept på en quorngryta som jag tyckte hade potential. Så jag satte igång med matlagandet och resultatet överraskade mig verkligen. Det blev riktigt gott. Det tog dock ganska lång tid eftersom det är rätt många ingredienser. Men det är verkligen värt.

Här delar jag såklart med mig av receptet:

  • 1/2 Aubergine
  • 0.50 dl Vitkål (strimlad)
  • 1 Äpple (grönt)
  • 0.50 Paprika (röd)
  • 1/2 Morot
  • 1 Rödlök
  • 1/2 förpackning Quorn-bitar
  • 1/4 stjälk Blekselleri
  • 2 dl Kokosmjölk
  • 1/4 Chilifrukt (grön)
  • 1 msk Olivolja
  • 1 msk Kokosflingor
  • 3/4 msk Currypasta (grön)1 1/2 tsk Kardemumma
  • 1 msk Grönsaksfond
  • 1/2 dl Vatten
  • 1 msk Misopasta (ljus)
  •  Salt & peppar
  1. Tärna äpple, riv morot, finstrimla vitkålen, finhacka löken, skiva sellerin, skär aubergin i små tärningar, hacka paprika och chilin.
  2. Värm upp oljan till medeltemperatur och fräs grönsakerna. Tillsätt sedan fond och kokosmjölk. Rör ner kardemumma, currypasta och kok. Låt sjuda i ungefär 5 min under lock.
  3. Rör ut miso i vatten och tillsätt i pannan. Tillsätt sedan quornet och låt det småkoka i ungefär 10 min.
  4. Smaka av under tiden med currypasta, salt och peppar. Servera rätten med bulger eller råris. En sallad passa givetvis bra till detta också.

Vad ska man då dricka till denna rätt? Till denna rätt passar medelfylliga, medelbeska och smakrika öl. Själv drack jag en Tuborg Guld.

Efter jag lagade denna rätt ser jag verkligen potential i vegetarisk mat. Jag har bestämt mig att jag ska äta vegetariskt 2 gånger i veckan från och med nu. Men tillslut kanske jag kan bli vegetarian på heltid. Vem vet?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *