Kräfttacos

För några veckor sedan fick jag ett tipsade en kompis mig att prova äta kräfttacos. Han hade precis ätit det dagen innan och tyckte det var väldigt gott. Jag tyckte det lät absurt. Tacos med kräftor? Det kan ju inte gå ihop. Men oj så fel jag hade.

Igår när jag hade massor av tid över bestämde jag mig för att prova laga kräfttacos. Jag sökte upp ”kräfttacos” och hittade ett fantastiskt recept som jag nu delar med mig av.

Detta recept är egentligen till 2 personer. Men jag åt detta själv för att jag var väldigt hungrig.

  • 4 Tacoskal (hårda eller mjuka)
  • 0.25 styck Papaya
  • 0.5 förpackning taco mix
  • 0.75 dl Vatten
  • 150 gram Kräftstjärtar (töm ur spadet)
  • 1 Tomater
  • 1 Mango
  • 100 gram Isbergssallad
  • Cremé Fraiche
  1. Du börjar med att koka upp vattnet tillsammans med tacomixen. Lägg sedan i kräftstjärtarna och ta bort kastrullen från plattan.
  2. Tacoskalen ska sedan läggas i ugnen på 175 grader Celsius i ungefär 3 min. Då blir skalen varma och goda.
  3. Hacka upp alla grönsaker och frukterna.
  4. Sedan är det bara att fylla skalen med kräftstjärtarna, grönsakerna och frukterna. Toppa med lite creme fraiche.

Detta blev verkligen en succé. Jag trodde inte på att tacos och kräftor skulle gå bra ihop men det gjorde det verkligen.

Vad ska man då dricka till detta? Eftersom tacomixen gör maträtten väldigt smakrikt bör man också dricka något smakrikt till detta. Det skulle alltså passa perfekt med smakrika, medelfylliga och medelbeska ljusa eller mörka öl till denna rätt. Själv drack jag en Coppersmith’s Lager.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *