Hamburgare

För några veckor sedan var jag och åt en riktigt smarrig hamburgare i Stockholm. Jag åt en hamburgare med friterad kyckling i vilket jag tyckte var väldigt intressant. Det gav mig väldigt mycket inspiration och jag började fundera på hur många olika hamburgare man kan göra. Man kan använda kyckling, nötkött, vegokött, haloumi och säkert mycket annat. Jag blev super sugen på att laga en hamburgerrätt som jag aldrig har gjort förut. Så jag satte mig framför datorn och letade runt på internet. Efter en stund letande hittade jag ett recept på en kycklingburgare som påminde mig lite om burgaren jag åt i Stockholm. Såklart så ska jag dela med mig av det fantastiska receptet till er.

  • 1 liten rödlök
  • 1 – 2 stora lime
  • 2 mjuka avokado
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 – 2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • pickles
  • 4 – 6 hamburgerbröd
  • chipotlesås
  1. Först gör du den syrade löken. Strimla löken och lägg i en skål. Pressa rikligt med limejuice över löken och rör om till den blir lite mjuk. Låt löken stå i ca 30 min innan servering.
  2. Sen kärnar du ur avokadon och mosa med gaffeln. Lägg avokadon i en skål och pressa över lime, riv ner vitlök, krydda med lite salt och blanda ihop smeten.
  3. Sen börjar du med kycklingen. Lägg färsen i en bunke och krydda med peppar och salt. Rör om hastigt tills färsen blir grov. Arbeta inte den för hårt då förstör du kycklingen. Forma färsen och olja dem lätt innan du grillar dom hett.
  4. Grilla burgarna tills de fått fin färg och är genomstekta.
  5. Rosta brödet och lägg på avokadosmeten i botten. Placera burgaren på avokadosmeten och toppa med den syrade löken och chipotlesåsen.

Vad ska man då dricka till denna rätt? Jag tror ett ganska fruktigt och smakrikt vin skulle passa väldigt fint. Men också en öl med en väldigt tydlig beska skulle passa perfekt. Själv drack jag ett glas ”19 Crimes red blend”.

Denna rätt blev verkligen ett succé. Den blev dock inte lika gott som hamburgaren i Stockholm. Men jag försökte.

Lämna ett svar